Hvad er i ogrens sæk? Hvad er der i troldens sæk? Ting rollespillere kan finde i en sæk

Ikke alle trolde er fæle, men hvad har den i sin sæk?
Billede af John Bauer (1915)

Trolden er død! Hvad er venter i den store, beskidte sæk, som trolden slæbte rundt på?

Hvad er der i troldens eller i ogrens sæk? Tabellen er udtænkt til fantasy-rollespil, og den er til de øjeblikke, hvor eventyrerne har overvundet ogren eller trolden og ser, hvad der er i dens sæk. Tabellen er tænkt til Hinterlandet og Dungeons & Dragons 5th edition, men tabellen er næsten ‘system agnostisk’ (dvs. minimalt med system-referencer), og den kan derfor let anvendes i andre rollespil, hvor man har humoristisk eller skæv tone i spillet.

Baggrunden for ogrens og troldens er til dels Tolkiens Hobbitten, hvor troldene har fortryllede sække, som rummer deres værdier, og til dels ogren fra Dungeons & Dragons, som i ældre versioner havde sække, som potentielt rummede en bred vifte af skatte (rent spilmekanisk havde ogren treasure type (Sx10) Sx100 + C, hvilket havde ret gode odds for nogle interessante fund af mønter, juveler, smykker og magiske ting).

Eller anvend nedenstående tabel (se også Kys frøen-tabellen for hvad der sker, når en frø kysses).

Rul 1t100 for at finde indholdet af sækken. Hvis det er en troldesæk, rul 1t4 gange på tabellen, og hvis det er en ogres sæk, rul 1t2 gange på tabellen.

1t100 Hvad er der i sækken?
1-2 En halskæde af blodige elverører
3-4 Et flækket metalskjold
5-6 Et afrevet dværgeskæg med blodige rester af hud
7-8 30 døde mus
9 En skåret marmorstatuette med ametystøjne, som forestiller en dansende Udødelig (30 guld)
10-11 1t4 blodige dværgeskalpe, 1t3 blodige dværgeskæg
12-13 1t10 bjørnetænder
14-15 Et kæmpe ostehjul (10 kg fed, blød ost)
16-17 2t20 sorte sølvstykker med motivet af Kejser Candor III
18-19 En flaske vin – etiketten lyder ‘Dunkel ambrosiana fra Stormøerne’.
20-21 En musefælde (undvige 12 for ikke at få fingrene i klemme)
22-23 Tre kranier bundet sammen af en sølvkæde, som løber gennem øjenhulerne (20 sølv).
24 En helbredende trylledrik i en irret kobberflaske uden etikette
25-26 En høj, sort hat evt. med en kanin i (eller andet godt).
27-28 En dynge uglefjer og en lille uglefløjte; 30% chance for at fløjten er magisk (Den give +2 bonus til visdomstjeks, når man spiller på den).
29-30 17 halve sandwicher, 1 plumkage, 3 tørre boller og en kande te, med dug og kopper osv.
31-32 Tre rotter i hver deres bur, der tydeligvis er uvenner
33-34 Tre jernfælge fra hjul
35-36 En to meter lang kløpind med grøn slim for enden
37-38 En pensel med gul maling
39-40 7 hestesko
41-42 En bog med farv selv billeder, kun halvt udfyldt.
43-44 Tre kilo tørrede bønner
45-46 En større samling børnesko
47 Et sæt dæmonøje-terninger, der forbander den spiller, der ruller to 1’ere med terningerne.
48-49 En bikube fyldt med arrige bier, som vogter deres bo.
50 En bikube fyldt med arrige bier, som vogter over fortryllet honning, som læger sår (1t6 doser lægende honning, som fordobler effekten af førstehjælp).
51-52 En smuk poleret kugle, der lugter lidt af lort
53-54 Helt friskt morgenbrød
55-56 En fantastisk balkjole til en kæmpe
57 En Isdaggert – en forgyldt daggert med en klinge af is (isen smelter i sollys på få minutter; så længe klingen er intakt, giver den +1 angreb; skæftet er 5 guld værd).
58-59 Et juvelbesat halsbånd pyntet med messingnitter (12 guldstykker værd)
60 En sølvhalskæde med seks små ravhamre (20 guldstykker værd; ravhamrene kan splintres for at frigiv det solglimt, som er fanget i dem; hver hammer fjernet, sænker værdien med 3 guld)
61 Sølvring med grønt rav med et fanget insekt (12 guld værd; hvis insektet påkaldes tre gange, bryder det fri af ravet og folder ringen ud, som er dens vinger og flyver bort – måske bringer det held)
62-63 To afpillede vildsvinekranier
64-65 En afhugget hånd, hvor kødet er suttet af fingrene
66-67 En spraglet hat med bjælder
68-69 Tre vinterstøvler forret med ulvepels
70-71 En tønde øl
72-73 En lille tønde eddike
74 En bunke søm, nogle rustne, andre bøjede. 1t20+30 søm; 30% chance for at et søm er et fortryllet søm (30% for tyvesøm, 30% for jægersøm, 40% chance for heksesøm).
75-76 Et bundt neg. Der er 30% chance for at skjult i neget er to træstokke med sølvhoved formet for som drager (5 guld hver)
77-78 En møgbeskidt, rød fløjskappe med pelskant (2 guld; 5 guld hvis renset)
79-80 En bulet messinglampe, som er poleret blank og skinnende
81 Et afhugget menneskehoved med læber og øjne syet sammen. Hvis snoren for munden løsnes, udgyder det afhuggede hoved sit sidste rædselsskrig (alle inden for 5 meter skal klare Resistens (frygt) 8 eller ryste af rædsel i 5 minutter – det giver ulempe på angreb [eller 1t8 frygtpoint]).
82-83 1t4 kæpheste malet i spraglede farve og spættet med indtørret blod
84 Et krøllet skattekort (40% chance for at det gælder for hulesystemet, som det er fundet i; 40% chance for at det gælder for nærmeste andet hulesystem; 20% chance for at kortet fører til en allerede plyndret skat)
85-86 En krystallysekrone med udbrændte stearinlys. Lysekronen rasler og klirrer (ulempe på at snige sig; 15 guldstykker – mister 10% af sin værdi efter hver kamp eller voldsom situation, da krystallerne slås i stykker)
87 Et ulvehoved med grønne øjne. Øjnene er smaragder (10 guld hver) – men de er forbandede (Grønne øjne – hver nat er der 50% chance for at en genganger i nærheden rejser sig af sin grav og målrettet søger bæreren af stenene).
88-89 10 meter jernkæde, som ender i en hængelås uden nøgle
90-91 En sæk med sædekorn
92-93 En vandspand med 1t6 frøer (hvis de bliver kysset, brug Kys frøen-tabellen for effekten)
94-95 Et sølvspejl dekoreret med messingranker med druer af tyrkis (12 guld)
96-97 En saddel med seletøj
98 En fortryllet guldnøgle (Guldnøglen – den fortryllede nøgle kan åbne enhver lås, men efter den første lås, bliver den til en blynøgle uden magisk evne)
99 En flaske går op, og en grønlig giftgas spreder sig i området, mens sækken undersøges for indhold. Alle inden for 5 meter skal klare Resistens (gift) 12 eller tage 10+1t20 skade (monstre mister 1t3 sår i stedet).
00 Rul 1t3 gange yderligere på tabellen

Listen inkluderer forslag og ideer fra Christina Goddard og David Vindtorp via Hinterlandets facebook-gruppe.

Om Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast
Dette indlæg blev udgivet i Adventure Game, D&D, Hinterlandet, Rollespil og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Hvad er i ogrens sæk? Hvad er der i troldens sæk? Ting rollespillere kan finde i en sæk

  1. gamemastersdk siger:

    Uh interessant. Endnu en tabel man kan bruge. Bemærk at i forbindelse med Extra-Life velgørenhed, så udgav Wizards of the Coast en gratis d100 liste af hvad man kan finde i en kæmpe’s pose. Man kan finde PDFen her: http://media.wizards.com/2016/dnd/downloads/SKT_Items_in_a_Giant_Bag.pdf

    Like

  2. Morten Greis siger:

    Tak for link. Lister med sækkes indhold er vist ikke helt sjældent.

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s